04 juli 2018

Update KNKV app - beperking jongeren onder de 16 jaar


Per 2 juli is de nieuwste versie van de KNKV wedstrijdzaken app, met extra handige mogelijkheden, beschikbaar. Onderdeel van de nieuwste app versie (4.11.0) is dat jongeren onder 16 jaar persoonlijke gegevens in de app niet meer zelf kunnen aanpassen. Denk hierbij aan pasfoto en telefoonnummer. Vanwaar deze wijziging? Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de KNKV Wedstrijdzaken app.

Wat betekent dit voor de leden van VIOS onder de 16 jaar?
Willen de VIOS-leden van onder 16 graag persoonlijke gegevens in de app laten wijzigen? Dat is mogelijk. Deze jongere leden kunnen het e-mailadres van de ouders/voogd doorgeven aan het bestuur via vios.korfbal@ziggo.nl. Wij zullen dan in de ledenadministratie bij de gegevens van het betreffende lid van onder 16 jaar het e-mailadres van de ouder plaatsen, dan kan de ouder met het eigen e-mailadres inloggen en gegevens van het kind wijzigen.
 
In het Sportlink Support Center lees je alles over bovenstaande. Neem de pagina in het Support Center goed door, dan ben je van alle nodige informatie rondom de nieuwe appversie op de hoogte.