03 juni 2018

VIOS B2 (+ D + B1) Kampioen!

Op zaterdag 2 juni oogde de lucht ’s ochtend wat dreigend, maar uiteindelijk bleek alles mee te vallen. De zon hield zich weliswaar schuil, maar daar ook de regen zich niet liet zien, was het voor de Willemstadse korfbalformatie B2 uitstekend weer om het reeds geslaagde seizoen van nog wat    extra glans te voorzien.
In de aanloop naar de wedstrijd waren namelijk alle voorgaande ontmoetingen,  op één gelijkspel na,  geëindigd in winst, wat maakte dat het kampioenschap feitelijk reeds voor het treffen binnen was. In dat opzicht had de seizoensafsluiting veel weg van vorig jaar. De spelers, toen nog uitkomend als C1, hadden in het seizoen 2016-2017 zelfs alles gewonnen, behalve dan de laatste wedstrijd. Jammer voor het publiek, maar voor de eindstand maakte het niets uit, want alle concurrenten waren al afgeschud.
Een serieuze historicus gruwt van de woorden dat de geschiedenis zich herhaalt, maar daar had het afgelopen zaterdag veel van weg. Want wederom ging de laatste wedstrijd van het seizoen verloren. Lange tijd ging het qua scoren gelijk op, maar de oranje-witten waren ditmaal slordig in de afwerking. Zo gingen tal van schietkansen verloren. Het venijn zat ook ditmaal in de spreekwoordelijke staart, zodat de door de coaches Joke van den Hil en Leah van Beekhuizen getrainde B2-aspiranten uiteindelijk met 2 tegen 4 van het veld stapten.
Na afloop waren er toch wat tranen. Niet vanwege het verlies, en ook niet vanwege het behaalde kampioenschap, maar wel omdat speelster Ilse de groep - waar ze jarenlang deel vanuit maakte - gaat verlaten in verband met een verhuizing. Gelukkig herpakte de ploeg zich snel, zodat de prachtige taarten die gebakken waren door Henny en Elise (waarvoor dank) hun houdbaarheid niet verloren. Want evenals de D en B1 van VIOS, had de spelers van B2 wat te vieren. Drie jeugdkampioenschappen op 2 juni, een prachtige dag voor korfballend Willemstad.
 
P.S. Sheila heeft van de winnaars een aantal leuke foto’s gemaakt. 
 
VIOS B2: Ton, Sonja, Lisa, Kristel, Ilse, Saijana, Selina, Anky en Nena