29 augustus 2014

VIOS steunt KiKa met logo op nieuwe jeugd-shirtsVol trots heeft VIOS donderdagavond voor de hele jeugdafdeling nieuwe shirts in gebruik genomen. De sponsor van de shirts had aangegeven dat niet zijn bedrijfsnaam op de shirts gedrukt hoefden te worden en dat er binnen de jeugdafdeling maar eens nagedacht moest worden over een goed (maatschappelijk) alternatief. Vanuit het A-team is het idee geboren om de stichting KiKa, wat staat voor Kinderen Kankervrij, hiervoor te gebruiken. Vanuit KiKa werd direct met groot enthousiasme op dit idee gereageerd met als resultaat dat alle jeugdteams van VIOS in prachtige nieuwe shirts met het logo van KiKa op de borst hun wedstrijden gaan spelen.

Kika heeft als doel om geld bij elkaar te brengen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker zodat meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd mogelijk is. Jaarlijks ontvangt Kika zo’n 13 miljoen euro om zeven centra voor kinderkanker te ondersteunen. In 2015 worden deze centra samengevoegd tot één groot specialistisch ziekenhuis in Utrecht dat het Prinses Maxima ziekenhuis gaat heten. In de toekomst is voor het werk dat Kika ondersteunt zo’n 20 tot 25 miljoen euro nodig.

VIOS is er trots op dat zij zich samen met KiKa hier voor in kan zetten en op deze manier een (bescheiden) bijdrage kan leveren aan de naamsbekendheid van KiKa. Alle beetjes helpen tenslotte.
 
Bij de officiële ingebruikname waren naast bijna alle spelende jeugdleden ook een vertegenwoordiging van KiKa en een verslaggever van BNdeStem aanwezig, Kijk hier voor het artikel in BNdeStem.