13 oktober 2013

VIOS 1 wint spannend duel van Klimop 1

VIOS 1 heeft de 1e helft van de veldcompetitie afgesloten met een nipte overwinning. In een rechtstreeks duel om een vastere plek in de middenmoot van klasse 3L of direct uitzicht op een degradatieplaats werd in een zeer spannend duel gewonnen van Klimop 1 uit Asten.

Na 3 op rij verloren duels was opnieuw het korfbal niet groots maar werd dit gelukkig ruim vergoed door strijdlust en inzet. Na de 1-0 door Robin nam Klimop in de eerste helft steeds het initiatief maar kwam, net als de thuisploeg, niet makkelijk tot scoren, getuige de 3-4 stand bij rust. Dat tijdens de thee de neuzen in de goede richting gezet bleken te zijn bleek direct bij aanvang van de 2e helft: in de eerste 7 minuten bleek VIOS 5 keer trefzeker, 2 scores van Robin en maar liefst 3 door Jesse bracht de ploeg van trainer/coach Frank Koppejan op een mooie 8-4 voorsprong.

Dat de ploeg nog jong is en nog moet leren een voorsprong op een rustige en zelfverzekerde manier vast te houden bleek in de minuten daarna, waarbij na 2 snelle tegendoelpunten van Klimop de nervositeit in de groep sloop. Bij 8-6 en nog 20 minuten op de klok bracht Jesse met zijn 4e treffer van de middag, een zeer zuiver genomen vrije worp, de overwinning weer ietsje dichterbij. In de aanval die daarop volgde scoorde Klimop direct weer tegen en met een makkelijk gegeven strafworp werd enkele minuten later de aansluitingstreffer door de ploeg uit Asten op het bord gebracht: 9-8.

Wat volgde was een zeer spannende en soms chaotische slotfase waar in maar liefst 16 minuten door beide ploegen niet meer gescoord werd, ondanks dat er zowel aan de kant van VIOS als die van Klimop genoeg kansen waren om te scoren. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kwam dan niet alleen bij de spelers maar ook bij het aanwezige VIOS-publiek als een grote opluchting.

Scores: Jesse 4x, Robin 3x, Pike 1x, Rian 1x.

VIOS 1 heeft de 1e helft van de veldcompetitie afgesloten op een gedeelde 4e plaats met 6 punten uit 7 wedstrijden. Over 3 weken start de zaalcompetitie.