08 september 2013

VIOS 1 wint op inzet en wilskracht van Triade

Met niet altijd het allermooiste korfbal, maar zeker op inzet en wilskracht, heeft VIOS 1 afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Triade gewonnen. In een spannend duel werd na een 7-6 ruststand uiteindelijk met 12-10 gewonnen.

Omdat Anne en Pike op vakantie waren zagen de vakken er als volgt uit: Jesse, Kevin, Ruth en Rian begonnen in de aanval, Robin, Mathijs, Stephanie en Lisa in de verdediging. VIOS startte zeer scherp en gedreven, de ongelukkig verloren wedstrijd van vorige week tegen NKV zal daar mede de oorzaak van zijn geweest. Een mooie vrije bal gemaakt door Jesse, 2 benutte strafworpen van Kevin en Robin en een fraai schot van Stephanie zorgde er voor dat na 11minuten al een 4-0 voorsprong op de klok stond. Triade speelde zeker niet slecht maar waren onzorgvuldig in de afronding. Dat de gasten uit Langerak kunnen korfballen werd in de minuten daarna bewezen, 3 scores op rij bracht meteen de spanning terug die de rest van de speeltijd over de wedstrijd bleef hangen. De 2e treffer van Stephanie, een goed schot van Ruth en wederom een strafworp van Kevin veroorzaakten een 7-6 ruststand.

Na de thee voerde Triade de spanning nog verder op en zorgde er voor dat het publiek bij 7-7, 8-8 en 9-9 op het puntje van de stoelen bleven zitten. Door verdedigend minder fouten te maken, de 2e benutte strafworp van Robin (waar er eerder al 1 gemist werd) en direct daarna een prachtig schot van opnieuw Robin werd 7 minuten voor tijd een mooi gaatje geslagen. Toen 2 minuten later Jesse met een schot van afstand de 12-9 aantekende werd duidelijk dat de punten in Willemstad zouden gaan blijven. Triade scoorde uiteindelijk nog 12-10 maar die treffer bleek slechts voor de statistieken.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter v/d Staak bleek dat de spanning onder de spelers en speelster groot was geweest, de ontlading door deze overwinning was dan ook minstens even heftig. Volgende week staat er weer een verre uitwedstrijd op het programma, om 15:30 wordt er tegen OEC 1 in Helmond gespeeld.