02 juni 2013

VIOS 1 neemt afscheid met overwinning

In deze laatste speelronde van het seizoen stond de thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart op het programma. Hoewel er voor beide ploegen qua stand op de ranglijst niets meer op het spel stond was trainer/coach Petri van Dijk extra gebrand op een overwinning omdat deze wedstrijd zijn laatste was in dienst van VIOS. Petri gaat na 2 seizoenen in Willemstad 'gewerkt' te hebben het wat dichter bij huis zoeken en gaat vanaf volgend seizoen bij de 2e klasser OZC uit Rotterdam aan de slag.
Zonder de afwezige Arjan Bijl en Kevin Goosens begon VIOS met Pike en Mathijs Moerland in de basis. Een zeer doeltreffende eerste kwartier zorgde voor een toch wel wat verrassende 6-0 voorsprong. Een mooi schot van Sander, een prachtige "wollie" van Lisa en maar liefst 4 treffers van Robin zorgden voor deze comfortabele stand, wat de basis voor de overwinning bleek te zijn.

Gedurende het verdere verloop van de wedstrijd werd de onderlinge strijd steeds gelijkwaardiger waar vooral Sander Bijl en zijn directe tegenstander prachtige en faire duels uitvochten. Doelpunten van opnieuw Sander, een doorloopbal van Kiki Lankhyzen en een mooie uitgespeelde kans van Pike bracht halverwege de tweede helft de stand op een mooie 10-6 voorsprong. Om en om scorend en met nog 5 minuten te spelen liet Petri Myléne Boer invallen voor de eveneens bij VIOS afscheid nemende Caroline van Bezooyen. Caroline gaat terug naar haar oude ploeg DSO uit Klundert.

De 6e treffer van Robin en de inmiddels 3e van Sander stelden de overwinning definitief veilig, de 12-8 en 12-9 van Oranje Zwart waren slechts goed voor de statistieken. In de allerlaatste minuut kreeg ook routinier Sander Bijl nog een publiekswissel. Sander blijft wel beschikbaar voor VIOS maar gaat het wat rustiger aan doen. Ook voor hem hadden alle spelers en het aanwezige publiek een mooi applaus over.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter werden er door het team nog leuke cadeaus  aan Caroline, Sander en Petri gegeven, begeleid met enkele mooie woorden van de voorzitter.
Door deze overwinning is VIOS samen met Stormvogels op een keurige 5e plaats in klasse 3J geëindigd.

Volgend seizoen staat de selectie onder leiding van Frank Koppejan uit Zevenbergen.