03 maart 2013

VIOS C en B door overwinningen (mede) koploper

Voor het C- en B-team was er afgelopen zaterdag de mogelijkheid om zich (mede) bovenaan de ranglijst te nestelen. Er moest dan wel gewonnen worden van de naaste concurrenten, Springfield C1 en ADO B2.

VIOS C maakte er een echt kraker van. Er werd prima korfbal gespeeld en de ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd met kansen over en weer. De 4-4 ruststand was een terechte vergelijking van de verhoudingen. Na rust bleef de spanning er in en wellicht was dat de reden dat beide ploegen de kansen die ze creëerden maar niet konden afmaken. Tot 5 minuten voor tijd: een prima onderschepping en een diepe bal die de vrijstaande Sjoerd de Vos koelbloedig afmaakte zorgde voor een 5-4 voorsprong. Bloedstollende minuten volgden waarin beide ploegen niet meer tot scoren kwamen. Het eindsignaal van scheidsrechter John zorgde voor een grote ontlading bij spelers, coaches en publiek. VIOS C heeft nu 2 punten voorsprong op Springfield maar de ploeg uit Hoeven moet nog een wedstrijd inhalen.

VIOS B begon de wedstrijd met 2 punten achterstand op koploper ADO. De uitwedstrijd was destijds met 7-6 verloren gegaan, de spanning vooraf was dan ook groot. Al snel bleek de onzekerheid over het eigen kunnen niet echt gegrond, de jongens en meiden van VIOS liepen door scores van Anton, Daniëlle, Madelief, Mylène en Simon vlot uit naar een 5-1 voorsprong. De 2e helft was nagenoeg een kopie van de 1e, scores van opnieuw Mylène, Simon en 2 fraaie treffers van Leah bracht een duidelijke 10-3 eindstand op het scorebord. VIOS en ADO zijn nu beide koploper met 18 punten uit 10 wedstrijden, ook hier zijn de laatste 2 speelronden van groot belang.