17 februari 2013

VIOS wint thriller tegen Stormvogels

Doordat de uitwedstrijd tegen Stormvogels met maar liefst 21-5 was verloren waren de verwachtingen voorafgaand aan deze wedstrijd niet bijzonder hoog. Het strijdplan was duidelijk: rust bewaren, niet meegaan in het spel van de tegenstanders, posities goed neerzetten en vooral goed communiceren in de verdediging. Vanaf het startsignaal werd duidelijk dat de bezoekers niet in de bloedvorm staken als in het vorige treffen en kon VIOS het goede spel wat het al een paar weken laat zien voortzetten. Na de brutale 1-0 door Kiki nam Stormvolgels heel even het heft in handen en nam een 1-2 voorsprong, een benutte strafworp van Kevin bracht de ploegen weer in evenwicht. Vanaf dat moment nam VIOS de regie in de wedstrijd over en liet na wat doelpuntloze minuten door treffers van Robin, Sander, Arjan en wederom Kevin een 6-4 ruststand aantekenen.

De 2e helft begon zoals de eerste helft geĆ«indigd was, VIOS had het initiatief, Stormvogels kon slechts op afstand in het spoor blijven.  Door 2 prachtige schoten van Kevin, een strafworp van Robin, een benutte korte kans door Sander en opnieuw een score van afstand door Kiki leek bij 11-7 met nog ruim 10 minuten te spelen de buit zo goed als binnen. Een door de tot dat moment goed goed leidende scheidsrechter gegeven strafworp aan de bezoekers luidde een tumultueuze en zeer spannende slotfase in. Niet zo slimme overtredingen aan beide kanten, vermeend tijdrekken en een tegenstander die ineens wel met scherp begon te schieten maakten de laatste paar minuten tot een ware thriller. Met 3 treffers kwam Stormvolgels ineens op 11-10 en VIOS wankelde, een prachtig schot van afstand door onze aanvoerster Kiki bracht de 12-10 op het bord. In de laatste minuut, die bijna 2 minuten duurde benutte Stormvogels nog een strafworp waarna tot ieders opluchting het eindsignaal klonk.

Door deze overwinning neemt VIOS 2 punten afstand van Good Luck en staat nu wat steviger op de 6e plaats. Met nog 2 wedstrijden te gaan - waarschijnlijk zonder Sander doordat hij tegen een gele kaart op liep - zou VIOS nog een plaatsje kunnen stijgen, beide wedstrijden moeten dan wel gewonnen worden.