03 februari 2013

VIOS 1 wint kraker tegen Good-Luck

Voor VIOS 1 stond afgelopen zaterdag 2 februari het zeer belangrijke duel om de strijd boven de "rode streep" tegen Good-Luck op het programma. De thuiswedstrijd was op een ongelukkige manier met 12-13 verloren gegaan maar na het vertoonde goede spel van de afgelopen weken waren de verwachtingen voor deze wedstrijd zeker positief te noemen.

Door o.a. stug achter te verdedigen probeerde Good-Luck de aanval van VIOS te ontregelen wat gelukkig maar gedeeltelijk lukte. De ploeg uit Middelharnis kwam nog wel op een 1-0 voorsprong maar door scores van Stephanie, 2x Sander en Kiki bracht een terechte 1-4 op het scorebord. Vlak na de 2-4 kwam de tegenstander van Sander ongelukkig ten val waarbij hij zijn voet en/of enkel waarschijnlijk zeer ernstig blesseerde. Na een lange onderbreking verzuimde VIOS meer afstand te nemen, afstandsschoten van Lisa en Arjan zorgden voor een 5-6 ruststand.

Met de opdracht van Petri om vooral verdedigend de concentratie te behouden en aanvallend rustig te blijven en de juiste schutters in stelling te brengen werd aan de 2e helft begonnen. Deze bracht niet het beste korfbal van dit seizoen voort maar wel één met veel strijd. Bij 6-6 leek Good-Luck te profiteren van de onrust in het spel en de algehele ambiance in de sporthal maar treffers van Sander, Lisa en maar liefst 4 van Arjan bracht een zeer veel voldoening gevende 10-12 eindstand op het bord. Deze overwinning brengt VIOS naast Good-Luck en met nog 3 wedstrijden te gaan waaronder die tegen hekkensluiter Scheldevogels moeten er nog wat puntjes bij elkaar te sprokkelen zijn.