12 februari 2012

VIOS 1 wint gemakkelijk van hekkensluiter

Na de eerdere 10-22 overwinning in Zierikzee had ook afgelopen zaterdag All Ready niets in te brengen tegen VIOS. Hoewel de eindstand van “slechts” 14-11 anders doet vermoeden kwam de ploeg van trainer/coach Petri van Dijk, die met VIOS overeenkwam ook het volgend seizoen aan de club verbonden te zullen blijven, nimmer in de problemen.

Net als in Zierikzee bedienden de Zeeuwen zich ook deze keer weer van trucjes en duw- en trekbewegingen die op een korfbalveld niet thuis horen. Na een 7-3 ruststand werd een 14-11 eindstand bereikt waar VIOS zich aan kan rekenen de zwakke tegenstander soms verdedigend te veel ruimte te hebben gegeven en aanvallend niet scherp genoeg geweest te zijn om de vele kansen af te maken. Kiki Lankhuijzen werd topscorer met 5 doelpunten.

VIOS 3 wees in hun poule de hekkensluiterm ADO uit ’s-Gravendeel, terug met een duidelijke 11-4. Anita Meesters die slechts een helft meespeelde maakte er hier 3 en dat kunststukje werd in de tweede helft herhaald door Paula van Gend.

VIOS A, dat overwegend uit meiden bestaat, had het moeilijk tegen het gemengde team van Keep Fit uit Roosendaal. Laura van Gend opende de score maar vervolgens maakten de Roosendalers er 7 op rij. In de met 1-7 begonnen tweede helft scoorde Keep Fit niet meer en bepaalde Joke van den Hil van krot onder de korf de eidnstand op 2-7.

VIOS B is een team dat, onder leiding van Stephanie Mulders en Nancy van der Ploeg, bijzonder leuk en aantrekkelijk korfbal speelt. De dames en heren weten elkaar in het veld prima te vinden en koppelen snelheid aan kracht en tactiek. Niet voor niets stapelde dit team kampioenschap op kampioenschap. In deze competitie kan de ploeg, door 2 onnodige nederlagen tegen titelkandidaat Good Luck uit Middelharnis, de titel helaas niet meer halen maar als deze groep voor VIOS nog een paar jaar behouden blijft belooft dat het een en ander voor de toekomst. In de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Ventura Sport uit Strijen bleek ook al snel dat de punten in Willemstad/Klundert zouden blijven. Simon Buil maakte de 1-0 uit een doorloop waarna Daniëlle van Gend op dezelfde wijze de 2-0 aan liet tekenen. Thijs van Overveld waagde een afstandschot waarna Leah Beekhuizen, die opviel door haar snelle actie en uitstekende rebound, van onder de korf er 4-0 van maakte. De 5-0 en de 6-0 waren wederom voor Daniëlle van Gend. Thijs van Overveld en Mylene Boer zorgden met 2 rake afstandschoten voor 8-0 en na een benutte strafworp door Daniëlle van Gend maakten de gasten uit Strijen de eretreffer. Thijs van Overveld liet vervolgens zien ook van dichter bij de korf te kunnen scoren. Het slotakkoord was voor Gabriëlle van de Gaag die haar eerste VIOS doelpunt ooit maakte en de eindstand op 11-1 bepaalde.

VIOS E behaalde ook een mooie, regelmatige overwinning op ADO uit ’s-Gravendeel. In de eerste helft maaken Marjon van Overveld en Amy van der Ploeg allebei een doelpunt en in de tweede heflt deed Marjon het zelfde nog eens alleen nu vergezeld van Abbe Heil zodat de wedstrijd met uiteindelijk 4-0 werd gewonnen.