27 februari 2012

VIOS 1 NIET SCHERP GENOEG

VIOS 1 ging goed van start in de thuiswedstrijd tegen Scheldevogels uit Bergen op Zoom. De oranje witten verzuimden echter in de eerste helft de tegenstander op grotere achterstand te zetten en betaalden daarvoor in de tweede helft de rekening.
Kiki Lankhuijzen opende de score namens VIOS en na de gelijkmaker door de gasten maakte Sander Bijl er met 2 fraaie doelpunten 3-1 van. Het volgende aanvalsvak kon de kansen niet verzilveren en ondanks de grote druk wist Scheldevogels toch op gelijke hoogte te komen. De Bergenaren moesten vervolgens 2 keer achter elkaar aan de noodrem trekken om VIOS van het scoren af te houden en de daarvoor terecht gegeven strafworpen werden prima benut door Kevin Goossens. Na de 5-4 door Scheldevogels werd Murielle van Bezooijen in een snelle aanval prima onder de korf aangespeeld en zij maakte er 6-4 van. Opnieuw had VIOS de gelegenheid om verder uit te lopen maar wederom liet zij deze onbenut. Nog voor de rust trokken de gasten de stand weer gelijk. In de tweede helft kwam VIOS bij 6-7 voor het eerst op achterstand. Martin van de Ree maakte er met een mooie score nog wel 7-7 van maar VIOS liet de wedstrijd uit de handen glippen en de gasten uit Bergen op Zoom leken vleugels te krijgen waarbij het op een gegeven moment leek alsof iedere doelpoging die door Scheldevogels werd gedaan ook automatisch in een doelpunt werd omgezet. VIOS probeerde nog wel om het spel van de tegenstander te ontregelen maar slaagde daarin niet. De eindstand was 12-17.

VIOS 3 ging op bezoek bij Oranje Zwart. De thuisploeg nam al snel een 2-0 voorsprong waarna Martin Buil met een raak afstandschot de 2-1 op het bord zette. Na een 8-5 ruststand liet Oranje Zwart er in de tweede helft geen onduidelijkheid over bestaan wie de wedstrijd zou winnen. Maar liefst 7 keer op rij moest VIOS een doelpunt incasseren zonder daar zelf een score tegenover te kunnen stellen. Na de 15-6 door Anita Meesters bepaalde Oranje Zwart de eindstand op 16-6.

VIOS A ging in Tholen op bezoek bij het nog puntloze Emergo. Hoewel er niet veel gescoord werd boekte VIOS door doelpunten van Wesley Oostdijk, Nancy van der Ploeg, Cassandra Mulders en Joke van den Hil wel een afgetekende 4-0 overwinning.

VIOS E, dat trots de ranglijst aanvoert, speelde een thuiswedstrijd tegen Oranje Wit uit Dordrecht. In de eerste helft maakten Anne Heil, Finn den Ouden en Cynthia Valke er 3-0 van. In de tweede helft werd de 4-0 gemaakt door Nienke Bitter, die haar eerste officiƫle doelpunt voor VIOS maakte en vervolgens werd de 5-0 eindstand bepaald door Marjon van Overveld. VIOS E heeft nu 2 weken rust en gaat dan in Dordrecht op bezoek om in hun laatste wedstrijd van dit seizoen te proberen opnieuw van Oranje Wit te winnen. Voor het behalen van het kampioenschap is VIOS mede afhankelijk van de resultaten van DSO dat nog 2 wedstrijden in te halen heeft en met een achterstand van 3 punten 1 verliespunt minder heeft dan VIOS. De spanning is hier dus nog volop aanwezig.