15 januari 2012

VIOS 1 DELFT HET ONDERSPIT

VIOS 1 mocht alleen aan het begin van de wedstrijd tegen DSO op een goed resultaat hopen. Te veel bepalende spelers van VIOS waren niet op dreef en zo kon een uiteindelijke 18-7 nederlaag niet voorkomen worden.

VIOS kwam nog wel goed uit de startblokken. Na de 1-0 door Martin van de Ree en de daaropvolgende gelijkmaker van DSO zorgden Kevin Goossens en Sander Bijl voor een 3-1 voorsprong. DSO zette vervolgens de aanvallen van VIOS goed vast zodat de oranje witten niet in hun spel konden komen. VIOS toonde te weinig snelheid aan de bal en te weinig creativiteit om de defensieve stellingen van DSO te kunnen slechten. DSO daarentegen, gesteund door een volle tribune, kwam steeds beter in vorm en via 3-8 werd een 4-9 ruststand bereikt. Hoewel de  puntspelers van VIOS hun best deden om uit het dalletje omhoog te klimmen lukte dit niet goed en de tweede helft gaf een zelfde beeld te zien als de eerste. Op de 18-7 nederlaag was na afloop niet heel veel af te dingen.
Bij VIOS 3 opende Jordy Oostdijk de score in de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Na een 5-4 ruststand nam VIOS in de tweede helft duidelijk afstand. Met 2 door blessures uitgevallen dames en geen reservedames meer op de bank moest Oranje Wit de wedstrijd met 7 spelers beƫindigen. Ronald Valke had met 4 treffers een groot aandeel in de 10-5 overwinning.
VIOS A speelde thuis tegen koploper Oranje Wit dat alle voorgaande wedstrijden met ruime cijfers had gewonnen. VIOS bleek niet onder de indruk en met goed korfbal werd  Oranje Wit terug gedrongen. Doelpunten van Wesley Oostdijk, Joke van den Hil en Laura van Gend zorgden voor een 4-1 voorsprong halverwege de 1ste helft. In de met 4-3 begonnen tweede helft had VIOS moeite om het spel te blijven maken en Oranje Wit kwam op een 4-5 voorsprong. Wesley Oostdijk maakte nog wel gelijk maar uiteindelijk bleek een 5-6 nederlaag niet af te wenden. 5 minuten voor het einde van deze wedstrijd nam Kitty Buil afscheid als actief speelster. Met een bos bloemen en een kort woord van de voorzitter werd Kitty, die wel als jeugd trainer en begeleider voor de vereniging actief blijft, uitgezwaaid.
VIOS B speelde thuis tegen PKC B7 uit Papendrecht. Hoewel de gasten als eerste op voorsprong kwamen werd al snel duidelijk dat VIOS van deze tegenstander niet zo heel veel te duchten had. Na de 0-1 door PKC zorgden Anton van den Ouden, Mylene Boer, Simon Buil (2x) en Leah Beekhuizen voor een 5-2 ruststand. In de tweede helft maakten Madelief Ozephius, Danielle van Gend en opnieuw Simon Buil het karwei af. De eindstand was 8-4.
Voor VIOS C betekende de thuiswedstrijd tegen Scheldevogels ook niet echt een uitdaging. De 20-2 overwinning kwam tot stand door scores van Julia Pons (6x), Thijs van Overveld (2x), Anton van den Ouden (3x), Shirley Maliepaard (5x), Sjoerd de Vos , Mirjam van de Gaag en Iman Ibrahim (2x).
Koploper VIOS E speelde tegen DSO. In de eerste helft waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd maar werd er niet gescoord. DSO kwam beter uit de startblokken in de tweede helft en maakte 2 doelpunten. Cynthia Valke maakte er met een afstandschot 1-2 van en in de laatste minuut ketste een schot van Amy van der Ploeg net tegen de rand van de korf in plaats van er in. Hierdoor bleef de stand 1-2 in het nadeel van VIOS.