02 oktober 2011

VIOS en DSO maken er een korfbalshow van

VIOS en DSO streden in een boeiend en fair korfbalgevecht om de bovenste plaats in poule 3I van de landelijke korfbalcompetitie. Na een hoogstaand, doelpuntrijk en zeer spannend duel waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren dolven de oranje witten uiteindelijk met minimaal verschil het onderspit: 16-17.

VIOS opende de score met een raak afstandschot van Martin van de Ree maar zag vervolgens de gasten op voorsprong komen. Na Jesse Moerland die de 2-2 maakte, beantwoordden Robin van den Hil en Sander Bijl de 2-3 en de 3-4. DSO liep uit naar 4-7 halverwege de eerste helft. Doelpunten van Jesse Moerland en 2 keer Kiki Lankhuijzen brachten de partijen weer naast elkaar. Na de 7-9 door DSO scoorde Marielle van Bezooijen de aansluitingstreffer en na de 8-11 hield haar zus Caroline VIOS in de wedstrijd met een raak afstandschot. Saillant detail is dat zowel Marielle als Caroline vorig jaar nog bij DSO speelden, zij het niet in het eerste team.

In de met 9-12 begonnen tweede helft ontspon zich een gevecht waarbij het in grote getale opgekomen publiek de vingers aflikte. DSO liep eerst uit naar 9-14 en na opnieuw een treffer van Jesse Moerland naar 10-15. Vervolgens zette VIOS de achtervolging in. Martin van de Ree verzorgde vanaf de strafworpstip de 11-15 en daarna zetten Jantine van der Ploeg, Jesse Moerland en Kiki Lankhuijzen een 14-15 stand op het bord. Ondanks vele mogelijkheden voor VIOS lukte het nu niet om de gelijkmaker binnen te schieten. DSO maakte 14-16 en na de 15-16 door Jesse Moerland die zijn vijfde van de middag aan liet tekenen kreeg de thuisploeg opnieuw kansen op de gelijkmaker. Wederom waren het echter de gasten uit Klundert die als eerste scoorden. Kiki Lankhuijzen maakte 16-17 en VIOS ging, met nog enkele minuten op de klok, op jacht naar de gelijkmaker. In de laatse seconden speelde Martin van de Ree zich goed vrij en mocht aanleggen voor een schot van afstand. De bal raakte de bovenkant van de korf en leek binnen te vallen maar helaas voor VIOS stuiterde het leer niet verder naar binnen maar naar buiten. Hierna werd door de prima leidende scheidsrechter direct voor het einde van de wedstrijd gefloten.

Aan een promotiewedstrijd voor de korfbalsport kwam hiermee een einde. Met deze uitslag zal iedereen het eens kunnen zijn hoewel natuurlijk VIOS belust is op revanche. Hiervoor komen de komende maanden aardig wat mogelijkheden. Natuurlijk volgend voorjaar als de return in Klundert gespeeld wordt maar ook in de zaalcompetitie, die half november begint, zijn VIOS en DSO in dezelfde poule ingedeeld. Tussendoor hebben beide ploegen ook nog kans elkaar op toernooien te ontmoeten.