22 september 2011

VIOS 1 BLIJFT ONGESLAGEN

Na de monsterscore van een week eerder tegen ADO waar VIOS 1 maar liefst 18 keer scoorde viel vorige week zaterdag de score in het duel met de studenten van Melmac uit Tilburg wat tegen. Martin van de Ree makte de 1-0 namens VIOS waarna de gasten een 1-2 voorsprong namen. Aanvoerder Jantine van der Ploeg trok de stand weer gelijk maar vervolgens trokken de Tilburgers opnieuw het initiatief naar zich toe; 2-3 halverwege de eerste helft. VIOS stelde echter orde op zaken en nog voor rust zorgden Kiki Lankhuijzen, Jantine van der Ploeg, Caroline van Bezooyen en Martin van de Ree voor een comfortabele 6-3 voorsprong. In de tweede helft kon VIOS het goede spel niet doortrekken want na de 7-3 door Martin van de Ree vanaf de strafworpstip lieten de oranje witten de gasten terug in de wedstrijd komen tot 7-5. In de slotfase bepaalde Kiki Lankhuijzen met haar tweede doelpunt van de middag de eindstand op 8-5.

VIOS 2 kampt met een tekort aan heren en moest in de wedstrijd tegen Emergo 1 oude getrouwen Arjan Bijl en Gerwin Nieuwkerk in de basis opstellen. Het werd een zeer spannende pot waarbij de gasten uit Tholen halverwege de eerste helft een 2-5 voorsprong genomen hadden. Frank Haas, Stephanie Mulders en Arjan Bijl brachten VIOS weer naast Emergo maar in de laatste aanval van de eerste helft scoorde Emergo 5-6. Na de 5-7 was het Arjan Bijl die met 2 rake afstandschoten voorkwam dat Emergo verder uit zou lopen. De 7-8 werd beantwoord door een mooie doorloopbal van Frank Haas en toen Arjan Bijl dit kunststukje even later herhaalde zette hij VIOS bij 9-8 voor het eerst op voorsprong. Emergo gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 9-9 maar Mathijs Moerland, opnieuw Frank Haas en Gerwin Nieuwkerk vergrootten de marge tot 3 doelpunten. In de slotfase scoorde Emergo nog 2 keer maar VIOS hield dapper stand en won uiteindelijk met 12-11.


VIOS 3 ging op bezoek bij ADO in ’s-Gravendeel. In de eerste helft scoorden Jennifer Mulders, Andre van der Ploeg, Martin Buil en Ronald Valke. In de met een stand van 3-4 begonnen tweede helft zorgden Paula van Gend (2x), Gerard van Gend en opnieuw Andre van der Ploeg voor een verdiende 4-8 zege.

VIOS A ontving Good Luck A uit Middelharnis en beleefde een moeilijke 1ste helft waar doelpunten van Wesley Oostdijk en Laura van Gend niet opwogen tegen 5 scores van de gasten. In de tweede helft leek het nog zwaarder te worden toen mooie doelpunten van Cassandra Mulders en Joke van den Hil een 4-9 achterstand niet konden voorkomen. Vanaf dat moment echter kwam VIOS terug in de wedstrijd en na de 5-9 door Iris van den Hil maakte Willianne Smit er eerst met een doorloopbal 6-9 en even later met een raak afstandschot zelfs 7-9 van. Na de 7-10 door de gasten bleek de 8-10 van Iris van den Hil te laat gevallen om de nederlaag af te wenden.


VIOS B zette de zegetocht voort door Terda uit Breda dat al vanaf de E-pupillen ieder seizoen een geduchte tegenstander is met 9-6 opzij te zetten. De ploegen hielden elkaar tot 6-6 goed in evenwicht waarbij dan VIOS en dan Terda de leiding nam. In de slotfase scoorden Daniƫlle van Gend (2x) en Mylene Boer de bevrijdende 9-6. De overige doelpunten werden gemaakt door Mylene Boer (2x) Anton van den Ouden, Madelief Ozephius, Simon Buil en Leah Beekhuizen.


In Oud Beijerland speelde VIOS E1 tegen Korbatjo. Na de 1-0 van de thuisploeg zorgde Marjon van Overveld met 2 doelpunten voor een 1-2 ruststand. In de tweede helft gaf Selyna Boer eerst de bal goed aan op Marjon van Overveld die er 1-3 van maakte waarna Selyna zelf de 1-4 scoorde. De 1-5 kwam weer op naam van Marjon van Overveld dit keer goed aangegeven door Cynthia Valke.


VIOS E2 begon de wedstrijd in Etten Leur tegen ELKV wat stroefjes, er moesten nog wat meisjes wakker worden ( vooral langs de zijlijn) en Vios kwam dan ook achter te staan met 0-1. Na 10 minuten spelen hadden we 1 minuut rust, en toen zijn nog even alle speltactieken doorgenomen. In het vervolg van de 1e helft scoorde Kristel van Overveld de 1-1 en kreeg Vios steeds meer kansen die niet altijd raak waren maar met Nena Baalman en Anne Heil als goeie afvangers was er geen balverlies. Nog voor rust speelde Sonja Fransen een prachtige bal naar een vrijstaande Anne Heil die ook de 1-2 scoorde. Na rust ging Vios Lekker verder; Ankie Roelse onderschepte de bal en Anne Heil maakte er 1-3 van, nog een aanval van Vios met lange ballen naar de korf en Amy van der Ploeg scoorde! 1-4. Kristel van Overveld maakte er nog eentje en dat bracht de eindstand op 1-5 voor Vios. Bij de strafworpen, waarbij de nieuwe E2 speler Lisa van Eeden haar debuut maakte, werden 2 punten gescoord door Kristel van Overveld en Amy van der Ploeg, ELKV had er ook 2.

De wedstrijd is goed gespeeld en goed gecoacht; je kon zien dat iedereen er veel plezier in had.