16 juni 2011

VIOS VERLIEST VAN ZICHZELF EN LOOPT PROMOTIE MIS

VIOS speelde zaterdag in Klundert de beslissingswedstrijd om promotie naar de tweede klasse tegen Scheldevogels uit Bergen op Zoom waarschijnlijk de slechtste wedstrijd van het afgelopen seizoen en verdiende niet te promoveren.

De wedstrijd begon ongebruikelijk vroeg om 13.00 uur. VIOS was nog niet erg wakker en pas na 11 minuten spelen kwam de 1-0 op het bord te staan. Na de 2-0 kwam Scheldevogels terug tot 2-2 maar VIOS sloeg vervolgens een gat naar 5-2. De spaarzame kansen werden vervolgens door VIOS niet benut en Scheldevogels vond weer aansluiting tot 5-4.

In de met 6-4 begonnen tweede helft viel Robin van de Hil al snel geblesseerd uit en hij werd vervangen door Arjan Bijl. De ervaren Bijl, herenigd met zus Jantine en broer Sander, probeerde wel een opening te forceren maar alle pogingen van de oranje witten om een doelpunt te maken liepen op niets uit. Scheldevogels stelde daar ook bijzonder weinig tegenover maar maakte wel het minimaal benodigde aantal doelpunten van 3 en daarmee sloten zij het duel winnend af. Het komt zelden tot nooit voor dat bij een korfbalwedstrijd in de 3de landelijke klasse in 1 helft maar 3 keer wordt gescoord, laat staan dat er bij een ploeg helemaal geen doelpunten vallen. De 6-7 eindstand was niet de beoogde kers op de taart voor VIOS. Door gele en rode kaarten aan het eind van de wedstrijd is er door de Willemstadse korfballers zelfs schade opgelopen die gevolgen zal hebben voor de start van het volgende seizoen omdat dan pas de schorsingen zullen gelden.