24 mei 2011

STRIJD OM 2DE PLAATS EINDIGT ONBESLIST

Het wordt nog razend spannend wie uiteindelijk op de tweede plaats zal eindigen en dus een beslissingswedstrijd mag spelen voor promotie naar de tweede klasse. Zaterdag wist VIOS de aanval van DVS op deze positie af te slaan. In een spannend duel werd een 10-10 eindstand bereikt.
De gasten uit Hendrik Ido Ambacht kwamen sterk uit de startblokken. Jesse Moerland scoorde 1-2 nadat DVS een 0-2 voorsprong had genomen. Martin van de Ree maakte er 2-3 van na een benutte strafworp door DVS en zag vervolgens zijn jonge ploeggenoot Jesse Moerland voor 3-4 en ook 4-4 zorgen. Ook de 4-5 werd redelijk snel recht getrokken en bij 5-5 leek VIOS de slechte start te hebben verwerkt. Niets bleek echter minder waar want in een mum van tijd scoorden de Ambachters 3 keer op rij en zo werd een 5-8 ruststand bereikt. Na de thee en de aanwijzingen van trainer/coach Gerdien van Onna zorgen Martin van de Ree en Kiki Lankhuijzen er voor dat VIOS de aansluiting behield maar na 7-8 waren het toch weer de gasten die 3 keer achter elkaar scoorden en met nog 5 minuten te gaan stond VIOS op een 7-10 achterstand. VIOS rechtte nog 1 keer de rug en onder leiding van aanvoerder Jantine van der Ploeg, die zelf voor 8-10 zorgde, sleepte VIOS er nog een gelijkspel uit. In de slotfase scoorde Jesse Moerland 2 keer en zorgde er voor dat VIOS uitzicht houdt op de 2de plaats op de ranglijst. Met nog 2 wedstrijden te gaan, waaronder a.s. zaterdag de ontmoeting met de kampioen, Weidevogels uit Bleiswijk, en 3 punten voorsprong op de nummers 3 en 4 heeft VIOS alles nog in eigen hand.

VIOS 2 speelde thuis tegen Trekvogels uit Rotterdam. In een eenzijdig duel was VIOS veel sterker dan de Rotterdammers. Aan het begin van de tweede helft die met 8-4 begon lieten de oranje witten de teugels iets vieren en kwamen de gasten terug tot 9-7. VIOS stelde echter tijdig orde op zaken en sloot het duel af met een ruime 15-8 zege. Namens VIOS scoorden Kevin Goossens (6x), Esther Nieuwenhuizen (2x), Pike Moerland (2x), Frank Haas (2x), Ruth Moerland (1x), Rian van den Hil (1x) en Mathijs Moerland (1x)


VIOS 3 ontving Korbatjo uit Oud Beijerland. In een spannende wedstrijd kwam VIOS net te kort. De eerste helft was volledig voor de gasten. Pas in de met 0-4 gestarte tweede helft wist VIOS te scoren. Lisa van den Hil, Jennifer Mulders en Pike Moerland zorgden voor 3-4 maar zagen vervolgens de gasten opnieuw uitlopen naar 3-6. Door doelpunten van André van der Ploeg en Paula van Gend kwam VIOS nog wel terug tot 5-6 maar dit bleek uiteindelijk onvoldoende om een 5-8 nederlaag af te wenden.

Voor VIOS B stond een thuiswedstrijd tegen ADO uit ’s-Gravendeel op het programma. De eerste helft werd in perfecte balans afgesloten. 2 doelpunten van ADO werden met tegentreffers van Iris van den Hil en Laura van Gend beantwoord. In de tweede helft liep VIOS door doelpunten van Alysha Boer, Mylene Boer en Simon Buil uit naar een 5-2 tussenstand en na de 5-3 maakten Mylene Boer en Iris van den Hil het af en bepaalden met hun scores de eindstand op 7-3.

VIOS C had weinig moeite met het C1 team van DSO uit Klundert. Mylene Boer (2x), Simon Buil (2x) en Thijs van Overveld verzorgden de doelpunten namens een goed combinerend en prima verdedigend VIOS team. In de met 5-2 begonnen tweede helft zorgden Danielle van Gend, Madelief Ozephius (2x) en Simon Buil voor een 9-4 eindstand.

Op bezoek bij Juliana in Oud Gastel moest VIOS F winnen om uitzicht te houden op de titel. Amy van der Ploeg en Kristel van Overveld zorgden voor een 0-2 ruststand. In de tweede helft deden deze twee, met de hulp van hun teamgenoten, het nog eens dunnetjes over. Kristel van Overveld wist er nog eentje bij te scoren en Amy van der Ploeg maakte er maar liefst nog 3 waardoor VIOS F met 0-6 won. Als de jongst spelende jeugd van VIOS vandaag de thuiswedstrijd tegen mede koploper Voltreffers uit Oosterhout wint dan is het kampioenschap binnen. Bij een gelijkspel wordt het kampioenschap met Voltreffers gedeeld.