05 april 2011

ONNODIGE NEDERLAAG VIOS 1

VIOS is zaterdag tegen de derde nederlaag in de afgelopen 10 maanden aangelopen. Dat de 11-12 eindstand de krachtsverhoudingen in het veld niet helemaal juist weergeeft is waar maar deze onnodige nederlaag heeft VIOS toch voornamelijk aan zichzelf te wijten. Veel te veel opgelegde kansen, waaronder 2 strafworpen, bleven onbenut waardoor het in de zaal uit de 2de klasse gedegradeerde DSO redelijk gemakkelijk bij kon blijven en er in de Moerdijkse derby uiteindelijk zelfs met de 2 punten vandoor ging. Dit tot groot genoegen van het massaal uit Klundert meegereisde publiek.

Aanvankelijk leek er nog weinig aan de hand toen Martin van de Ree namens VIOS vlot voor 1-0 en vanaf de strafworpstip voor 2-0 zorgde. DSO maakte gelijk en VIOS liet de kans op 3-2 liggen door een door de voor zichzelf regelmatig een hoofdrol opeisende arbiter toegekende strafworp te missen. DSO kwam op voorsprong en na de gelijkmaker door Martin van de Ree, van wie het verder meespelen twijfelachtig was nadat hij zich tijdens een duel ernstig aan zijn enkel leek te blesseren, zorgde Jesse Moerland er voor dat VIOS wederom de leiding nam. DSO maakte gelijk en pakte daarna weer het voortouw. In de slotfase van de eerste helft liet VIOS de kans op de gelijkmaker liggen door de tweede strafworp van de middag te missen. In de met 5-6 gestarte tweede helft namen de gasten uit Klundert voor het eerst een voorsprong van 2 punten en dwongen VIOS in de achtervolging. De 6-7 van Martin van de Ree werd beantwoord en vervolgens kwam DSO zelfs op 6-9. Sander Bijl en Martin van de Ree brachten VIOS terug in de wedstrijd en ook na de 8-10 had Jesse Moerland een passend antwoord door na een doorbraak van Sander Bijl zich vrij te spelen en zeer beheerst de 9-10 binnen te mikken. DSO kreeg vervolgens 2 keer de kans om vanaf 2,5 meter te scoren omdat de scheidsrechter gezien had dat bij de eerste stafworp, die gemist werd, iemand van VIOS te vroeg was ingelopen. Het tweede buitenkansje lieten de onder de toenemende druk steeds slordiger spelende Klundertenaren zich niet ontglippen. Jantine van der Ploeg scoorde met een afstandschot 10-11 waarna DSO opnieuw een strafworp kreeg te nemen en deze benutte. Sander Bijl scoorde van korte afstand de 11-12 maar ondanks vele mogelijkheden slaagde VIOS er niet meer in om te scoren en een meer dan verdiende puntendeling af te dwingen.


VIOS B speelde in een nieuwe samenstelling in Breda tegen Terda. Nadat een doelpunt van Mylene Boer eerst nog werd afgekeurd scoorden Daniëlle van Gend en Mylene Boer namens VIOS en bepaalde Terda de ruststand op 1-2. In de tweede helft leek het nog spannend te worden toen de 1-3 van Laura van Gend direct gevolgd werd door de 2-3 van Terda maar Lars Saarloos en Wesley Oostdijk loodsten VIOS in veilige haven tegen Terda dat in de slotfase de nederlaag nog tot 3-5 beperkte. Na het laatste fluitsignaal in Breda moesten Simon Buil, Daniëlle van Gend, Mylene Boer en Leah Beekhuizen als de wiedeweerga in de auto springen om op tijd in Klundert te kunnen zijn voor hun wedstrijd met VIOS C tegen DSO. In een ongemeen spannende wedstrijd opende DSO de score waarna Daniëlle van Gend en Thijs van Overveld namens VIOS doelpuntten. Na de 2-2 van DSO verzorgde Daniëlle ook de 2-3 waarna DSO de ruststand op 3-3 bepaalde. In de tweede helft leek VIOS het onderspit te zullen delven toen DSO al snel 4-3 en 5-3 maakte. Opnieuw Daniëlle van Gend scoorde de aansluitingstreffer maar VIOS kon niet voorkomen dat DSO er in de volgende aanval 6-4 van maakte. Een doeltreffend afgeronde doorbraak van Thijs van Overveld zorgde voor 6-5 en in de laatste seconden van de wedstrijd kreeg VIOS nog een mooie kans op de gelijkmaker. Helaas voor VIOS belandde de vrije bal van Mylene Boer op en dus niet over de rand van de korf.