28 april 2011

VIOS 1 blijft eenvoudig overeind

Hoewel Oranje Nassau uit Vlaardingen werd aangemoedigd door een fanatieke supportersschare gaf dit de spelers onvoldoende inspiratie om het VIOS in Willemstad echt lastig te maken. De oranje witten bleven vrij gemakkelijk overeind en wonnen met 10-8.

De gasten kwamen op een 0-1 voorsprong maar Martin van de Ree trok de stand weer gelijk. Kiki Lankhuijzen, die de laatste weken regelmatig haar goede vorm etaleert, scoorde twee keer achter elkaar en na de 3-2 door Oranje Nassau vergrootte Jantine van der Ploeg met een rake doorloopbal de marge weer naar 2 doelpunten. De Vlaardingers kwamen nog terug tot 4-4 maar in de slotseconden van de eerste helft zorgde Robin van den Hil er met een fraaie score van kort bij de korf voor dat VIOS met een verdiende voorsprong kon gaan rusten. In de tweede helft liet VIOS er geen onduidelijkheid over bestaan welke ploeg de betere van de twee was. Jantine van der Ploeg en Jesse Moerland (2x) scoorden van afstand en leken daarmee de weerstand te hebben gebroken. Oranje Nassau leek enige moed te putten uit de aanmoedigingen van het meegereisde publiek en toen VIOS de teugels iets liet vieren kwam men nog terug tot 8-7. VIOS werd weer wakker en op de 9-7 van Sander Bijl en de 10-7 van Robin van den Hil hadden de Vlaardingers geen ander antwoord meer dan de uit een strafworp gescoorde 10-8 die echter van niet meer dan statistische waarde bleek. Door dit resultaat heeft VIOS nu, met nog 4 wedstrijden te spelen, een voorsprong van 3 punten op de nummer 3, Oranje Nassau. In het geval dat VIOS deze positie weet vast te houden speelt de Willemstadse ploeg aan het einde van het seizoen een beslissingswedstrijd voor promotie naar de tweede klasse tegen de nummer 2 uit poule 3I. Deze positie wordt momenteel bezet door Scheldevogels uit Bergen op Zoom, voor VIOS zeker geen onbekende tegenstander.

VIOS 3 beleefde een eenvoudige middag tegen DVS uit Hendrik Ido Ambacht. John van der Ploeg, die normaliter alleen binnen de lijnen komt om te fluiten maar nu ook weer eens een wedstrijdje meespeelde, scoorde 2 keer namens VIOS en na de 3-0 door Lisa van den Hil maakte DVS hun eerste doelpunt. Anita Meesters, Remco Versteeg, Josette Mampaey en Jordy Oostdijk zorgden vervolgens voor een 7-2 ruststand. In de tweede helft ging VIOS onverdroten voort op de ingeslagen weg. Na de 8-4 door Paula van Gend probeerden de gasten nog wel de aansluiting te vinden door 8-3 en 8-4 te scoren maar daarna nam VIOS toch weer het heft in handen. Paula van Gend (2x)John van der Ploeg (2x), André van der Ploeg (2x) en Jordy Oostdijk hielpen VIOS aan een 15-4 voorsprong. Na het vijfde doelpunt van DVS bepaalden John van der Ploeg (2x) en Josette Mampaey de eindstand op 18-5.

VIOS C speelde thuis tegen mede koploper Sporting Delta uit Dordrecht. Nadat de gasten in eerste instantie over VIOS heen dreigden te lopen werd het in de slotfase nog bijzonder spannend. VIOS creëerde best veel kansen maar pas na de 0-3 door Sporting Delta scoorde Anton van den Ouden namens VIOS. De Dordtenaren maakten voor rust de 1-4 en direct na de hervatting de 1-5. VIOS ging in de achtervolging en na een goed afgeronde doorbraak van Simon Buil deed Anton van den Ouden hetzelfde. Na de 4-5 door Madelief Ozephius brak een zeer spannende slotfase aan waarin VIOS nog wel kansen kreeg maar deze niet meer wist te verzilveren.

VIOS, dat maar over 1 E-team beschikt, speelde in Willemstad tegen PKC E9 uit Papendrecht. Dat een grotere vereniging niet altijd beter hoeft te zijn wordt regelmatig bewezen door VIOS1 en nu ook door VIOS E. In de eerste helft was Finn den Ouden nog de enige die scoorde maar in de tweede helft scoorden behalve Finn ook Marjon van Overveld en Selyna Boer. In de met 4-0 gewonnen wedstrijd scoorde Kim Baalman niet maar in de ultieme teamsport die korfbal is, stelde zij met haar passing haar teamgenoten wel in staat om de doelpunten te maken.

In Klundert speelde VIOS F tegen DSO F5. Amy van der Ploeg scoorde voor rust 2 keer en na rust was het Kristel van Overveld die maar liefst 3 doelpunten maakte. Naast de met 0-5 gewonnen wedstrijd was er ook nog de losse strafworpencompetitie. Ook deze werd, dankzij doelpunten van Kristel van Overveld (1x), Nena Baalman (4x), Amy van der Ploeg (2x), Anky Roelse (4x) en Sonja Fransen (5x) met maar liefst 16-8 gewonnen.