11 maart 2011

ONWENNIG VIOS VERLIEST VAN ZICHZELF EN FELLER SEOLTO

Met een vertrokken van Esther Nieuwenhuizen en een langdurig geblesseerde Angelique van de Ree moest VIOS in Vlssingen noodgedwongen de opstelling aanpassen voor de kampioenswedstrijd tegen Seolto waar VIOS aan 1 punt genoeg zou hebben.

Stephanie Mulders en Anne Grootenboer zetten hun beste beentje voor maar het liep voor VIOS niet zoals men wenste. Al snel in de wedstrijd begon de ergernis over de soms onbegrijpelijke beslissingen van de heer Koppejan die, hoewel uit het bij Vlissingen behorende Rithem afkomstig, door de bond als scheidsrechter voor deze wedstrijd was aangesteld. Bij rust had VIOS nog wel een 6-7 voorsprong maar in de tweede helft werd de wedstrijd hectischer en ging VIOS mee in het onrustige spel van Seolto dat een 9-7 voorsprong nam. In plaats van het eigen spel te spelen en de bal in hoog tempo te laten rondgaan werd het spel van VIOS statisch en daardoor goed te verdedigen door de Zeeuwse thuisploeg. Na de 10-7 kwam VIOS nog terug tot 10-9 en had veel kansen om de gelijkmaker te scoren. Dit zou VIOS, dat aan 1 punt voldoende had om het kampioenschap te behalen, in een positie gebracht hebben om het spel naar de eigen hand te zetten en te wachten op de fouten van Seolto. Na het uitblijven van de gelijkmaker scoorde Seolto nog de 11-9 en de 12-9 en daarmee maakten zij VIOS de eerste punten van deze zaalcompetitie afhandig.

Nog steeds heeft VIOS alles in eigen hand. Als vandaag tegen Volharding uit Yerseke minimaal gelijk gespeeld wordt is VIOS alsnog kampioen. De eerdere ontmoeting met Volharding eindigde in een 9-14 overwinning. Volharding bezet met 10 punten uit 13 wedstrijden de 5de plaats terwijl VIOS, dat bovenaan staat, uit 13 wedstrijden 24 punten haalde. Bij de wedstrijd die zaterdag om 15.20 uur begint is publiek van harte welkom. Bij een eventueel kampioenschap zal VIOS tot ca 18.00 uur in de sporthal in Klundert het kampioenschap vieren waarna de Willemstadse korfballers afreizen naar de eigen kantine in Willemstad om daar het feestje verder te vieren. Ook daar is overigens een ieder die VIOS een warm hart toedraagt van harte welkom.

Behalve VIOS 1 spelen ook alle andere teams van VIOS die vandaag in actie komen een thuiswedstrijd in Klundert. Met name voor VIOS C en VIOS D is dit een bijzondere dag omdat zij bij winst definitief het kampioenschap binnen halen. VIOS D kan het kampioenschap al niet meer ontgaan maar voor VIOS C is het uitermate spannend als zij spelen tegen de nummer 2, Keep Fit uit Roosendaal. VIOS heeft de beste papieren omdat zij weliswaar gelijk staan in punten met Keep Fit maar een wedstrijd minder hebben gespeeld. Zelfs bij verlies is het kampioenschap nog niet helemaal verkeken, Het is echter te verwachten dat de jeugdspelers van VIOS het zover niet willen laten komen en door winst op de naaste concurrent als enige het kampioenschap opeisen. Ook bij deze wedstrijden is publiek zeer welkom om de spelers aan te moedigen.