08 februari 2011

VIOS zet Zaamslag eenvoudig opzij

Onder leiding van coach Hans van Putten die na het tussentijdse vertrek van Rolf Latuperisa heeft ingestemd met het verzoek van het bestuur van VIOS om zijn plaats op de bank weer in te nemen speelde VIOS frank en vrij tegen de hoofdmacht van Zaamslag dat zich wilde revancheren voor de onverwachte nederlaag tegen Volharding een week eerder.
De oranje witten lieten de bal in een hoog tempo rond gaan en gaven daarmee de gasten steeds opnieuw het nakijken. De ene na de andere vrije kans werd gecreƫerd en als VIOS wat zorgvuldiger was geweest in de afwerking had het 5 minuten voor de rust geen 8-0 gestaan zoals nu maar minimaal 16-0. Verdedigend gaf VIOS helemaal niets weg en de gasten kwamen niet verder dan kansloze een-schots aanvallen. In de slotfase van de eerste helft wist de Zeeuws Vlaamse opponent dan eindelijk een aanval doeltreffend af te ronden. In de met 8-1 begonnen tweede helft liep VIOS, op jacht naar de 20 doelpunten, eerst wel uit naar 12-1 maar vervolgens stokte de productie en omdat van een wedstrijd toen al lang geen sprake meer was werden allerlei kunststukjes uitgeprobeerd en deze hadden niet altijd het gewenste resultaat. Verdedigend zette VIOS de deur soms ook op een kier en Zaamslag kon tot een totaal van 4 doelpunten komen. De uiteindelijke 14-4 overwinning deed de krachtsverhoudingen binnen het veld zeker geen geweld. De volgende wedstrijd is die tegen Luctor dat met slechts 1 punt uit 9 wedstrijden de rode lantaarn draagt.

VIOS D kan kampioenschap bijna niet meer ontgaan
Veel publiek was afgekomen op de wedstrijd van VIOS D tegen Juliana D. Bij winst immers zou VIOS het kampioenschap vrijwel niet meer kunnen ontgaan. Het publiek zag een fris VIOS dat van de tegenstander weinig over liet. Met maar liefst 16-0 werd de kandidatuur voor het kampioenschap definitief gesteld. De doelpunten werden gemaakt door Julia Pons (5x), Sjoerd de Vos (3x), Shirley Maliepaard (3x), Amber Saarloos (2x) en Iman Ibrahim (3x). Na de volgende thuiswedstrijd tegen Voltreffers zal, met nog maar liefst 3 speelrondes te gaan, het feestje al gevierd kunnen worden als van deze enig overgebleven concurrent in een rechtstreeks duel gewonnen wordt. In het onwaarschijnlijke geval dat VIOS niet wint betekent dit overigens alleen maar uitstel van de feestvreugde omdat de inmiddels opgebouwde voorsprong zo groot is dat het kampioenschap VIOS alleen nog kan ontgaan als men zelf de nu nog resterende 4 wedstrijden verliest en Voltreffers 4 keer weet te winnen. Dit is niet erg waarschijnlijk omdat VIOS de eerdere 6 wedstrijden alle overtuigend won.