28 februari 2011

VIOS NOG 1 PUNT VERWIJDERD VAN KAMPIOENSCHAP

VIOS1 ging in Terneuzen op bezoek bij Zaamslag van wie in de eerste ontmoeting vrij eenvoudig met 14-4 was gewonnen. De oranje witten waren op een nieuw goed resultaat gebrand en hadden met elkaar afgesproken om met snelle balverplaatsingen Zaamslag uit elkaar te spelen en zodoende vroeg in de wedstrijd een beslissing te forceren. Hiervan kwam in de praktijk niet heel veel terecht. Veel te direct werd naar de afronding toegewerkt wat veel 1-schots aanvallen en onnodig balverlies tot gevolg had. Dat de wedstrijd toch al vrij vroeg beslist bleek had meer met het povere weerwerk van de thuisploeg te maken dan met het goede spel van VIOS.

Martin van de Ree opende de score waarna Robin van den Hil er 0-2 van maakte. 2 rake afstandsschoten van Sander Bijl zorgden voor 0-3 en 0-4. Vanaf de strafworpstip maakte Martin van de Ree er 0-5 van voordat de thuisploeg uit een doorbraak de 1-5 liet aantekenen. Jesse Moerland benutte een door de prima leidende scheidsrechter van dienst toegekende strafworp en vervolgens bleken de trainingsuren in de vrije worp niet voor niets te zijn geweest toen Kiki Lankhuizen Jesse Moerland op maat bediende en deze er 1-7 van maakte. Na de 2-7 van Zaamslag brak Martin van de Ree opnieuw door en speelde de bal strak op de vrijgelopen Robin van den Hil die de ruststand op 2-8 bepaalde. De 2-9 en de 2-10 kwamen wederom van Sander Bijl. Zaamslag scoorde ook weer eens en na de 3-11 door Martin van de Ree was het tijd om wat wissels in te brengen. Eerst werd nog Esther Nieuwenhuizen, die haar laatste wedstrijd voor VIOS 1 speelde in verband met haar vertrek naar Zuid Afrika, officieel uitgewuifd en vervangen door Stephanie Mulders waarna Sander Bijl het veld verliet voor Frank Haas. Kiki Lankhuizen had er tussendoor met een afstandsschot 3-12 van gemaakt. De nieuwe spelers hadden wat moeite om in het ritme te komen en Zaamslag scoorde 4-12 en 5-12. Martin van de Ree scoorde 5-13 om vervolgens vanuit het andere vak toe te zien dat Kiki Lankhuizen en Stephanie Mulders de 5-14 en de 5-15 op het bord zetten. Aanvoerder Jantine van der Ploeg werd nog vervangen door Ruth Moerland waarna Angelique van de Ree namens VIOS het laatste doelpunt maakte. Eindstand 7-16.


De oranje witten hebben nu aan 1 punt uit de laatste 2 ontmoetingen genoeg om het kampioenschap te behalen en voor volgend seizoen opnieuw een startbewijs te verkrijgen voor de 3de klasse. Getuige de toch wel eenvoudige 12 overwinningen uit 12 wedstrijden tot nu toe en het positieve doelsaldo van 105 (!!!!) zullen de Willemstadse korfballers zich op dat podium zeker beter op hun plaats voelen.

Ongeacht het resultaat in Vlissingen zullen er op 5 maart door VIOS weinig tot geen feestelijkheden worden georganiseerd. Dat is op die dag voorbehouden aan de organisatoren van de diverse carnavalsvieringen. Na afloop van de laatste thuiswedstrijd, 12 maart in Klundert tegen Volharding, zal dan eventueel bij het kampioenschap uitgebreid stil worden gestaan.