21 februari 2011

VIOS HEEFT HET NIET GEMAKKELIJK MAAR WINT TOCH RUIM

Klundert - In een goed gevulde sporthal De Niervaert in Klundert begonnen VIOS 1 en Seolto 1 allebei nerveus aan het sleutelduel in de landelijke 4de klasse L. Het was immers vrijwel de laatste kans voor Seolto om de koppositie te bemachtigen en VIOS wilde koste wat kost de ongeslagen status behouden.

De Zeeuwse gasten kwamen sterker uit de startblokken dan de thuisploeg maar wisten dit overwicht in de score niet tot uitdrukking te brengen. De 1-0 van Jantine van der Ploeg werd wel beantwoord en vervolgens nam Seolto ook een 1-2 voorsprong maar met de gelijkmaker door Sander Bijl pakte VIOS het initiatief over en sloeg dankzij doelpunten van Martin van de Ree (2x), Robin van den Hil , Kiki Lankhuizen en Sander Bijl een gat naar 7-2 halverwege de eerste helft. In de met 11-4 gestarte tweede helft kreeg het duel alles wat bij een dergelijke wedstrijd hoort. Volgepakte tribunes met supporters die probeerden hun ploeg de goede kant op te schreeuwen, een scheidsrechter die soms het overzicht leek te verliezen en 2 ploegen die tot het uiterste gingen om de wedstrijd te winnen. Seolto wist het tempo uit de wedstrijd te halen en VIOS had in eerste instantie onvoldoende antwoord. De wedstrijd leek bij 12-6 zelfs te zullen kantelen maar in plaats van de 12-7 van Seolto werd het door een benutte strafworp van Jesse Moerland 13-6. Opnieuw probeerden de gasten het gat te dichten maar verder dan 5 punten bij 13-8 kwam men niet. Jantine van der Ploeg scoorde van grote afstand de 14-8 waarna het Zeeuwse verzet definitief gebroken bleek. Kiki Lankhuizen en Angelique van de Ree bekroonden een prima wedstrijd met een doelpunt waarna Jesse Moerland voor het slotakkoord zorgde en de eindstand op 17-10 bepaalde. Als volgende week het inhaalduel in Terneuzen tegen Zaamslag ook wordt gewonnen heeft VIOS aan 1 punt uit de 2 resterende duels (uit tegen Seolto en thuis tegen Volharding) voldoende om het kampioenschap te vieren.

VIOS C dat hard op weg is om de titel te halen speelde in Bergen op Zoom tegen Scheldevogels. In een slordige wedstrijd met veel foute passes scoorden Simon Buil en Anton van den Ouden voor rust. In de met 1-2 begonnen tweede helft scoorden Mylene Boer, Daniƫlle van Gend en Simon Buil namens VIOS waarna de thuisploeg de eindstand van 2-5 op het scorebord zette.

In Oosterhout speelde VIOS F tegen De Voltreffers. Door de bal goed over te spelen en snel vrij te lopen kwam VIOS vaak in scorings positie. Anne Heil maakte eerste de 0-1 en na de gelijkmaker door de thuisploeg zorgde zij ook voor de volgende 3 doelpunten van VIOS. Na de rust deed Amy van der Ploeg ook nog een duit in het zakje door de 5-1 te laten aantekenen. In de wedstrijd was dit tevens de eindstand. In de afzonderlijke strafworpen competitie werd met 10-10 gelijk gespeeld.