13 februari 2011

Monsterzege VIOS 1

VIOS 1 heeft nog nadrukkelijker de kandidatuur gesteld voor het kampioenschap in de landelijke 4de klasse L. In Klundert werd Luctor uit Terneuzen, voorheen een geduchte tegenstander in de derde klasse, met goed verzorgd en snel combinatiespel met maar liefst 23-3 aan de zegekar gebonden. Martin van de Ree en Jantine van der Ploeg openden de score waarna het tot de 12de minuut duurde voordat Kiki Lankhuizen er 3-0 van maakte. Na de 3-0 liet Luctor zien niet helemaal voor niets uit Terneuzen te zijn gekomen en maakte de 3-1. Regelmatig scorend bereikten de Willemstatters een 10-1 ruststand. Direct na de thee wist Jesse Moerland een doorloopbal doeltreffend af te ronden en scoorde daarmee 1 van zijn 5 doelpunten van de middag. Al snel in de tweede helft kwam Stephanie Mulders Esther Nieuwenhuizen vervangen. Met een gemiddelde van ongeveer 1 doelpunt per 2 minuten in de tweede helft liep VIOS uit naar een totaal van 23 doelpunten waarbij aangetekend dient te worden dat het grootste gedeelte van deze tweede helft de ouwe getrouwen Martin van de Ree, Sander Bijl en Jantine van der Ploeg vanaf de bank toekeken hoe hun vervangers Kevin Goossens, Frank Haas en Ruth Moerland het er van af brachten. De 2 laatst genoemden wisten hun optreden ook nog in de score tot uitdrukking te brengen terwijl het doelpunt van Kevin om onduidelijke redenen werd afgekeurd. Eindstand 23-3.

VIOS 3 had een zware dobber aan ACKC uit Almkerk. De gasten namen een 0-2 voorsprong en dwongen VIOS in de achtervolging. Andre van der Ploeg verzorgde de aansluitingsgoal maar steeds wist ACKC toch weer het voortouw te nemen. VIOS bleef in het spoor en in de met 5-6 begonnen tweede helft zorgde Anita Meesters met een rake doorloopbal bij 7-6 er voor dat VIOS voor het eerst in deze wedstrijd de leiding nam. De gasten uit Almkerk kwamen nog wel op gelijke hoogte maar nu waren de rollen omgedraaid en was het VIOS dat steeds de leiding hield. Met nog 5 minuten te gaan leek Ronald Valke met zijn doelpunt dat voor 10-8 zorgde de zege definitief veilig te stellen. Voor alle zekerheid maakte Paula van Gend er in de slotfase toch nog maar 11-9 van.

Ook VIOS B moest een 0-2 achterstand goed maken in de wedstrijd tegen Terda uit Breda. Renske de Vos zorgde eerst met een doorloopbal voor de 1-2 om vervolgens in de laatste minuut van de eerste speelhelft met een raak schot van afstand de ploegen op gelijke hoogte te brengen. In de tweede helft gaven 2 doelpunten van Mylene Boer VIOS wat meer lucht en na de 4-3 door de gasten was het opnieuw Renske de Vos, en wederom in de laatste minuut, die de eindstand op 5-3 bepaalde.

VIOS C, dat hard op weg is om,. net als vele andere VIOS teams, het kampioenschap binnen te halen, speelde thuis in Klundert tegen Sporting Delta uit Dordrecht. Vrij gemakkelijk liep VIOS over deze tegenstander heen en doelpunten van Mylene Boer (2x), Simon Buil (2x), Daniƫlle van Gend, Leah Beekhuizen (2x) en Anton van den Ouden zorgden voor een ruime 8-0 overwinning.

Oranje Zwart E bleek in Westmaas voor VIOS E een paar maatjes te groot. Ondanks moedige weerstand konden de oranje witten niet voorkomen dat een 8-1 ruststand op het bord kwam te staan. Het enige doelpunt van VIOS kwam op naam van Selyna Boer. In de tweede helft ging het iets minder hard maar ook hier moest VIOS het onderspit delven. Met 13-2 ging de wedstrijd verloren, Ook in het nemen van strafworpen was de thuisploeg meer bedreven getuige de 23-9 eindstand op dit onderdeel.