13 januari 2011

Wedstrijden 8 januari 2011

Met de weer van vakantie in Australië terug gekeerde Sander Bijl en Kevin Goossens in plaats van de geblesseerde Robin van den Hil togen de Willemstadse korfballers van VIOS afgelopen zaterdag naar Kruiningen voor de wedstrijd tegen Volharding dat eigenlijk uit Yerseke komt. De koploper startte wederom sterk en binnen een mum van tijd stond VIOS op een riante voorsprong. Bij rust was deze opgelopen tot 2-7. In de tweede helft waren de oranje witten minder scherp en ze lieten Volharding beter in het spel komen. De 5 punten voorsprong kwam echter geen moment in gevaar en mede dank zij deze 9-14 overwinning gaat VIOS halverwege de competitie fier aan de leiding.

VIOS 2 eindigde de wedstrijd in Bergen op Zoom tegen Scheldevogels met 2 gele kaarten maar nam desondanks de punten wel mee naar huis. Door de 8-9 overwinning nestelt VIOS zich steviger aan de kop van de ranglijst.

VIOS B heeft het moeilijk in deze competitie met veelal beter op elkaar ingespeelde tegenstanders. Vorige week zaterdag leek dan toch alles een keer goed te vallen. In Almkerk kwam tegenstander ACKC nog wel eerst op voorsprong maar een mooie doorloopbal van Lars Saarloos zorgde voor de 1-1. Ook Simon Buil en Mylene Boer lieten zien deze techniek goed te beheersen want zij scoorden op dezelfde manier de 1-2 en de 1-3. Daniëlle van Gend bepaalde met een raak afstandschot de ruststand op 1-4. In de tweede helft liep VIOS zelfs nog verder uit. Laura van Gend en opnieuw Simon Buil scoorden en vergrootten de marge voor VIOS. ACKC gaf zich nog niet gewonnen en scoorde de 2-6 en de 3-6 maar Renske de Vos maakte aan alle illusies van de Almkerkers een einde door van ver de 3-7 aan te laten tekenen. In de slotfase bracht de thuisploeg de eindstand nog op 4-7 maar de eerste overwinning van dit seizoen voor VIOS B werd daarom niet minder gevierd.

Onder leiding van coach Ronald Valke speelde VIOS E in Breda tegen Terda. Door vakanties van Finn den Ouden en Marjon van Overveld moest het team enigszins worden aangepast. Toen in de wedstrijd ook nog Mireille van de Hooven met een blessure uitviel moest een gedeelte van de wedstrijd met 3 in plaats van 4 spelers worden gedaan. Terda maakte 4 doelpunten en VIOS kon daar tijdens de wedstrijd geen score tegenover zetten. In de strafworpen serie scoorde VIOS er wel lustig op los. Selyna Boer (4), Kim Baalmans (2), Cynthia Valke (5) en Mireille van de Hooven (2).