25 januari 2011

Wedstrijden 22 januari

VIOS 1 begon geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd tegen Atlas en dit resulteerde binnen 6 minuten al in een 5-0 voorsprong. Martin van de Ree zette zijn eerste 3 doelpogingen om in doelpunten en ook Jesse Moerland en Kiki Lankhuizen bleken weinig tijd nodig te hebben om te scoren. Na de 5-1 en de 6-2 van de gasten halverwege de eerste helft zette VIOS opnieuw aan en liep eenvoudig uit naar een 12-2 ruststand. Halverwege de tweede helft wisselden de oranje witten Robin van den Hil, Martin van de Ree en Esther Nieuwenhuizen voor Kevin Goossens, Frank Haas en Stephanie Mulders. In de laatste 10 minuten van de met 19-6 gewonnen wedstrijd maakte de 16-jarige Ruth Moerland haar debuut in VIOS 1.

VIOS 2 beleefde een moeilijke middag tegen Zevenbergen 1. Na de 2-1 voorsprong keek VIOS steeds tegen een achterstand aan en kon met moeite steeds weer aansluiten. In de slotfase van de eerste helft nam Zevenbergen afstand met 2 punten. In de met 5-7 aangevangen tweede helft leek Zevenbergen de volle buit binnen te halen toen met nog 8 minuten te spelen een 8-12 stand op het bord prijkte. VIOS, onder aanvoering van coach Jan Mulders, begon toen echter aan een formidabele inhaalrace die kort voor tijd in een 12-12 gelijke stand resulteerde en in de laatste minuut zelfs nog tot een overwinning had kunnen leiden als de prima genomen doorloopbal niet net gemist was geworden.

VIOS 3 toonde in de thuiswedstrijd tegen Nikantes uit Hoogvliet aan dat ook bij korfballen doelpunten maken soms heel moeilijk is. Na 24 minuten pas werd de score geopend toen Paula van Gend vanaf de strafworpstip mocht aanleggen. Dezelfde speelster verdubbelde in de laatste minuut van de eerste helft de score zodat een magere 2-0 ruststand op het bord kwam te staan. In de tweede helft van de niet bijzonder spannende wedstrijd liep VIOS uit naar een 6-2 overwinning.

VIOS B reisde af naar Gorinchem voor de ontmoeting met GKV. In de eerste helft hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht en door 2 doelpunten van Wesley Oostdijk werd een 3-2 ruststand bereikt. Na rust bracht Renske de Vos middels een benutte strafworp de ploegen op gelijke hoogte maar vervolgens scoorde de thuisploeg 4 keer op rij. Doelpunten van opnieuw Wesley Oostdijk en Daniƫlle van Gend brachten de spanning nog wel iets terug maar konden een uiteindelijke 8-5 nederlaag niet voorkomen.

VIOS C speelde in Middelharnis tegen Good Luck. VIOS kwam prima uit de startblokken en Simon Buil en Anton van den Ouden zorgden voor 0-2. Na de 1-2 door de thuisploeg maakte eerst Thijs van Overveld er 1-3 van waarna Anton van den Ouden, Simon Buil en opnieuw Thijs van Overveld voor een 1-6 rustand zorgden. In de tweede helft kwam VIOS niet verder dan een afgekeurd doelpunt halverwege de speeltijd maar de opgebouwde voorsprong bleek voldoende om de 3-6 zege veilig te stellen.

VIOS E speelde in Klundert tegen Zevenbergen. Ondanks heel veel kansen werd er in de eerste helft niet gescoord. In de tweede helft maakte Selyna Boer een mooi doelpunt en bezorgde daarmee VIOS E de 1-0 overwinning. Als kers op de taart werd ook de afzonderlijke strafworpencompetitie met 15-8 gewonnen.