18 januari 2011

Wedstrijden 15 januari

In Hellevoetsluis speelde VIOS 1 tegen ’t Capproen 1 dat ondanks de verwachtingen aan het begin van dit seizoen geen aansluiting lijkt te kunnen vinden met de top van het klassement. VIOS begon verdedigend te slap aan de wedstrijd en dat resulteerde in een 2-0 achterstand. De oranje witten bleven ondanks deze onverwachte achterstand aanvallend goed combineren en creëerden ook veel kansen die er vaak alleen net niet in wilden. VIOS bewaarde de rust en het overwicht bleek uiteindelijk groot genoeg om ondanks vele gemiste opgelegde kansen een ruststand van 3-6 te bereiken. Al vroeg in de tweede helft werd de voorsprong vergroot tot 3-8. ’t Capproen pepte zich onder leiding van de fanatieke coach nog een keer op en kwam terug tot 5-8. De 6-8 hing vervolgens wel in de lucht maar ook de tegenstander van vandaag was beter in het missen dan in het verzilveren van kansen. Zelfs een strafworp was aan ’t Capproen niet besteed. VIOS kwam nooit tot grootse prestaties maar dat bleek in Hellevoetsluis ook niet nodig om de wedstrijd met 6-12 winnend af te sluiten. A.s. zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Atlas uit Ritthem. De uitwedstrijd eindigde enkele maanden geleden in een klinkende 7-18 overwinning voor VIOS maar zoals bekend bieden resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst en zal VIOS in de wedstrijd scherpte moeten tonen om ook deze wedstrijd te winnen en de ongeslagen status zonder puntverlies in deze competitie te prolongeren.

VIOS 3 trad in Zwijdrecht aan tegen Albatros 7. Dat beide ploegen evenveel punten uit de tot dan toe 5 gespeelde wedstrijden hadden vergaard kwam ook in het scoreverloop van deze wedstrijd naar voren. Na een snelle 3-1 achterstand werd in eerste instantie nog gevreesd voor een afstraffing maar gaandeweg de 1e helft kwam de mix van geroutineerd en jong steeds beter in het spel. Doelpunten van Paula van Gend (2x), Anita Meester en Jordy Oostdijk bogen de achterstand om in een 3-4 voorsprong bij rust. In de eerste 10 minuten na rust scoorden beide teams snel waarna Albatros het initiatief weer over nam en VIOS tegen een 6-5 achterstand aan keek. Ondanks de vele kansen die het zeer ervaren aanvalsvak kon creëereen leek VIOS met lege handen huiswaarts te moeten keren. Een doeltreffend afstandschot van Anita Meesters in de allerlaatste minuut gaven de oranje witten en de meegereisde supporters nog een beetje gerechtigheidsgevoel!

VIOS E speelde uit tegen DSO uit Klundert maar aangezien zowel DSO als VIOS hun thuiswedstrijden in de sporthal in Klundert afwerken had dit ook wel andersom kunnen zijn, Dat gold ook voor de wedstrijd, Niet alleen eindigde de wedstrijd zelf in een 1-1 gelijk spel door een doelpunt van Finn den Ouden nadat DSO op voorsprong was gekomen maar ook de strafworpenserie kende een 15-15 gelijke eindstand. De strafworpen werden gescoord door: Selyna Boer (2), Marjon van Overveld (3), Kim Baalman (2), Finn den Ouden (1), Cynthia Valke (4) en Mireille van de Hooven (3).