31 januari 2011

VIOS wint van KVK: 7-13 (4-11)

Op het ongebruikelijk voege tijdstip van 12.00 uur speelde de hoofdmacht van VIOS de uitwedstrijd in Kapelle tegen KVK. Dit is de ploeg die de nog laatst overgebleven concurrent van VIOS, Seolto uit Vlissingen, hun enige nederlaag toebracht en dus mocht deze tegenstander zeker niet worden onderschat. In een nerveuze beginfase opende de thuisploeg de score waarna Martin van de Ree namens VIOS gelijk maakte. Om en om scoorend liepen beide ploegen naar een 4-4 stand na 15 minuten. Vanaf dat moment versnelde VIOS en kwamen de oranje witten in het gewenste ritme. Het was eigenlijk jammer dat de scheidsrechter na nog een kwartier voor de rust floot want VIOS zou de toen verkregen voorsprong van 4-11 graag zonder onderbreking hebben uitgebouwd.

Met het vaste voornemen om ook in de tweede helft weer dat flitsende spel te laten zien kwam de ploeg terug op het veld om daar te constateren, dat die "knop" niet zo makkelijk weer om gaat. De passing werd een stuk minder zuiver dan in het tweede gedeelte van het eerste bedrijf en door in een te laag tempo te spelen bloedde de wedstrijd in de tweede helft jammer genoeg dood nog voor deze goed en wel op gang gekomen was. VIOS behaalde wel wederom een mooie zege maar de 7-13 eindscore had wat VIOS betreft zeker minimaal 7 doelpunten hoger uit moeten vallen.


Volgende week wacht in de thuishal in Klundert het Zeeuws Vlaamse Zaamslag dat vandaag verrassend van Volharding verloor.