18 oktober 2010

VIOS 1 deelt de punten met NIO 1

Op een door de regen en eerder gespeelde wedstrijden zompige grasmat die meer leek op het speelterrein van de nationale ploegwedstrijden dan op een korfbalveld speelde VIOS afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van de veld competitie tegen NIO uit Rotterdam. Het eerste aanvalsvak opende sterk en door doelpunten van Jantine van der Ploeg en Martin van de Ree stond al snel een 2-0 voorsprong op het bord. Het tweede aanvalsvak had beduidend meer moeite om te scoren en NIO kwam langszij. VIOS nam opnieuw 2 doelpunten voorsprong maar moest vervolgens toestaan dat de gasten andermaal op gelijke hoogte kwamen.

In de met 4-4 gestarte tweede helft kwam NIO al na de 5-4 terug tot 5-5 en de wedstrijd leek, onder meer door enkele onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter van dienst die net als NIO uit Rotterdam afkomstig was, te kantelen. NIO nam in de slotfase een voorsprong van 6-8 en de eerste thuisnederlaag voor VIOS dit seizoen hing in de lucht. 2 doelpunten van Jesse Moerland, prima aangegeven door de voor Esther Nieuwenhuizen in het veld gekomen Stephanie Mulders, gaven VIOS weer wat lucht. In een rommelige slotfase kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning maar zij moesten uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.


VIOS gaat als nummer 2, op 3 punten van koploper Weidevogels, het zaalseizoen in waar geprobeerd zal moeten worden om terug te keren in de 3de klasse. Kwaliteit heeft de ploeg uit Willemstad genoeg maar alles zal op de goede plek moeten vallen om deze kwaliteit ook in de score tot uitdrukking te laten komen. In maart/april 2011 wordt dan de veldcompetitie hervat.