01 januari 2000

Lid worden

Wat is korfbal?
Korfbal bestaat al meer dan 100 jaar. De spelregels zijn natuurlijk in de loop der tijd wel aangepast, waardoor het een moderne en flitsende sport is. In Nederland spelen meer dan 100.000 mensen korfbal. Ook bij onze buren in België en Duitsland wordt korfbal gespeeld. Dat zijn niet de enige landen, want ook in de USA en nog meer dan 50 andere landen wordt tegenwoordig gekorfbald.

De bedoeling van korfbal is dat de aanvallers doelpunten maken en dat de verdedigers dit proberen te voorkomen. Een doelpunt wordt gescoord als een aanvaller de bal van boven af door de korf weet te gooien. Korfbal is een zeer veelzijdige sport. Je moet goed kunnen aanvallen, maar ook goed kunnen verdedigen en je moet zowel technisch als tactisch zijn. Daarnaast moet je snelheid, uithoudingsvermogen en kracht hebben. En je moet ook nog eens goed met een bal overweg kunnen!

Eén van de redenen dat korfbal zo populair is geworden, is dat het de enige teamsport ter wereld is waar jongens en meisjes in één team samen spelen. De teams bestaan meestal uit vier jongens en vier meisjes. Korfbal wordt zowel in de zaal (winter), als op het veld (lente/herfst) gespeeld. In de zomermaanden, van juni tot en met augustus, wordt niet gespeeld.

Korfballen bij VIOS

VIOS heeft haar clubhuis op Sportpark "De Vier Heulen" in Willemstad en gebruikt Sporthal "De Niervaert" in Klundert als thuisadres voor de zaalwedstrijden. Zaaltrainingen doen we in de gymzaal in Willemstad (Jeugd t/m de D) en in De Parel in Fijnaart.

Je traint 1 of 2 keer per week en op zaterdag worden de wedstrijden gespeeld. Je leert tijdens de trainingen hoe je het korfbalspel samen met je teamgenoten moet spelen en hoe je met de bal kan 'toveren'. De wedstrijden van de jeugd zijn vaak op zaterdagochtend en meestal speel je de ene week op het thuisveld en de andere week ga je op reis voor de uitwedstrijd. Vaak speel je in de buurt van Willemstad, maar als je heel goed bent, speel je ook veel verder weg in de regio.

De trainers en coaches van onze jeugd teams zijn over het algemeen spelers uit de senioren teams.

Wie kan er lid worden?
Ben je 4 of 5 jaar, dan kan je lid worden van de Kangoeroe Klup. In de trainingen maak je vooral kennis met het korfbalspel, maar doe je ook spellen zoals tikkertje en “schipper mag ik overvaren?”. De Kangoeroes spelen nog geen wedstrijden.

Als je 6 jaar bent geweest dan mag je officieel gaan korfballen en ga je wedstrijden spelen. Je begint in de F en als je ouder wordt ga je naar de E- en D-pupillen en vervolgens naar de C- en B-aspiranten. Als je ouder bent dan 15 jaar ga je in de A-jeugd spelen tot je 18de, daarna ga je over naar de senioren.

Ook je ouders zijn natuurlijk van harte welkom. Met een lekker kopje koffie of thee kunnen zij naar de kinderen kijken en even lekker bijpraten. Wilt u als ouder echter zelf sportief bezig zijn, dat kan natuurlijk ook bij VIOS. Korfbal is een echte familiesport, die voor iedereen toegankelijk is. Na een aantal trainingen kan je al snel meedoen met de wedstrijden.

Wat doen we nog meer?
Korfballen is leuk, maar bij de vereniging gebeuren nog allerlei andere leuke dingen. Elk jaar organiseert de jeugdcommissie activiteiten, zoals Bingo, Gourmet, Sinterklaas, Horroravond, Bowlen en de seizoensafsluiting met filmavond en overnachting op ons veld. De grootste klapper van het jaar is Het Kamp, dan gaan we met z'n allen ergens in Nederland op kamp. Ieder jaar heeft het kamp een ander thema. Bijna alle kinderen van 6 jaar tot en met 18 jaar gaan dan mee. Natuurlijk gaat er ook veel leiding mee. Ook dit jaar gaan we weer met z'n allen op stap en het zal weer een groot feest worden.
Voor de senioren en de oudere jeugd zijn er de gezellige tappaasavond en andere variaties op deze succesvolle formule van lekker eten en drinken. Het seizoen wordt altijd afgesloten met een dubbelschiettoernooi en een BBQ.

Verdere informatie
Wilt u meer weten dan over onze vereniging en de mogelijkheden voor de kinderen of voor uzelf, dan bent u van harte welkom op ons veld. U kunt ons ook een e-mailtje sturen of bellen met een van onderstaande personen:


Fam van Gend  Tel: 0168-473586
Robin van den Hil  Tel: 06-12366310

Via e-mail kan ook: vios.korfbal@ziggo.nl

Tot ziens!!